maandag 21 oktober 2013

Twee verweekdaagjes gevierd.

Zondag werden de vier zilvertjes van Lexie vier weken oud en vandaag werden van Jewel drie weken. De verschillen in grootte worden onderling steeds kleiner en overdag, met wat toezicht en bijsturing zodat de kleintjes van Jewel niet in de knel komen, moederen Lexie en Jewel samen. Jewel en Lexie zijn zo lief voor elkaar. Lexie is wel de beste schoonpoetster van het stel. De kittens van Jewel worden ook grondig onder handen genomen. Zij hadden vandaag was last van hun buikjes, ik denk dat Jewel hun ontlasting niet voldoende stimuleert, en dan komt het uiteindelijk vanzelf. Vies!!! Vond Jewel en zelfs Polly ook maar de dappere Lexie liet zich niet kennen en poetste wat ze kon. Ik heb links en rechts wel geholpen, met keukenpapier en verschoning van hun kleedjes en eentje heb ik zelfs met zijn kontje is warm water gezet want kittens moeten wel echt schoon zijn.
Gisteren hebben we voor het eerst een trainsessie gedaan om Jewel van haar angst voor de andere wildkleurpoezen af te helpen. We hadden ervaren kattenvriendinnen over de vloer en maakten ook gebruik van de afleiding voor Jewel daardoor. Het ging heel goed. Vandaag hebben we het weer gedaan en al gauw was het verantwoord om Tresca en Nieckje gewoon in de huiskamer te hebben. Het probleem zit hem ook in Orchid. Wij zien amper verschil maar poezen zien ieder klein detail en Jewel ziet dat wel degelijk. Voorlopig laat ik die dus nog niet bij elkaar. De moederzorg, stressvrij, is belangrijker en we doen wat we kunnen om Orchid toch voldoende gezelligheid te geven. Gelukkig is ze graag boven en morgen is het heerlijk weer, volgens de voorspelling, en dan kan ze lekker genieten op het dakterras.

De foto's van zondag:

Angela had ook haar fotocamera meegenomen en haar prachtige foto's staan nu ook in dit topic.

Eesz (Kuvaszdame van 14,5 jaar) vindt of doet alsof dat ze vindt dat bezoekers die hier voor de katten komen het helemaal fout zien en eigenlijk haar fulltime moeten knuffelen. 

Ondanks haar drukke werkzaamheden had Jewel even tijd om te poseren.

De mooie mama Lexie. Poezen zijn geboren moedertjes maar zij is wel heel erg goed!

Maverick,  betovergrootvader van deze kittens.

Samen moederen. Wat een genot voor iedereen.

Ik help af en toe wel om de kittens bij de juiste moeder te krijgen.Lexie geeft alle kittens grondige wasbeurten.

Alle zeven!

Picina in het midden.

Het Somalipoesje. Ze is wel erg aantrekkelijk.

Knuffelen doet ze beter dan poseren. Zo komt steeds op mijn benen zitten wanneer ik bij ze kom. Zou ze willen aangeven dat ze hier wil blijven??

Nog steeds eigenlijk geen rufisme.

Foto van Angela.

Opa Jack bij Rudi, het vrouwtje van drie Silfescians w.o. een tante van Shabanou.


Oma Shabanou, foto van Angela.

Sijntje (15) kwam natuurlijk ook even langs. Zo'n klein katje en zo'n grote tong. Ze eet momenteel weer heel goed. 


De foto's hieronder zijn van de maandag:


Zo heerlijk om dit poezengeluk mee te mogen makenNu is de kooi als een showkooi ingericht. Met gordijntjes is het misschien toch comfortabeler en knusser voor ze. De zilvertjes denken dat ze erin moeten klauteren. Je kan het ook zien als een training voor het showen ;-)

Misschien blijven zij samen.


Na een paar keer een kittenmelk/vleeshapje eten vanaf een eierlepeltje, schoven de vier zilvertjes bij het bord met een mix van vis en Carnibest alsof ze nooit anders hebben gedaan. Een dag later hebben ze al een hapje van een groot, anders zouden ze kunnen proberen om het door te slikken, stuk rauwe kip verorberd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten