donderdag 10 oktober 2013

Allemaal filmpjes en heel veel foto's

Ga er maar goed voor zitten want ze zijn zo schattig dat ik het niet kon houden bij de foto's alleen.

Alle oogjes zijn nu open, alleen Mona's boy, het blauwe katertje is er nog niet helemaal klaar mee en dat terwijl hij er als eerste mee begonnen was. Dat zijn broertjes dit in één nacht deden, is best uitzonderlijk.Vanmorgen ging er wat goed mis. Beide meiden waren tijdens hun bevalling niet van hun stuk te brengen ,Lexie zat naast een dunne muur waar een kinderpartijtje was compleet met gitaar en drumstel en veel geren, en toen Jewel aan de beurt was, werd er net een steiger bij onze overburen gebouwd en dat gaat nu eenmaal niet zachtjes. Daarbij had zij vanuit haar kraamhoekje zicht op mannen die het dak aan het vernieuwen waren. Beide keren was ik echt verbaasd dat ze er niet nerveus door werden. De bevallingshormonen spelen hier vast ook een rol bij. Maar vanmorgen was het helemaal niet leuk: even verderop werd er met veel gegooi en gesmijt dakbedekking van een hoogte op de straat gegooid. Het lawaai was harder dan van het gemiddelde vuurwerk en het kwam dus zonder waarschuwing. Het ging de hele ochtend door maar bij de eerste klap ging het al fout. Jewel schrok en richtte haar opwinding op haar moeder Tresca en door het gekrijs schoot iedereen in de stress en moest ik ze allemaal een rustige plek geven om verdere escalatie te voorkomen. De eerder zo tolerante Jewel verdroeg niemand meer bij haar nest en we hebben haar een andere ruimte moeten geven. Lexie verdroeg alleen nog maar haar grootmoeder Shabanou, wildkleuren waren absoluut niet meer welkom bij haar kraamhoekje dus geheel tegen mijn principes in moest Jewel in een kooi en gingen de wildkleuren achter de deur van de kattenkamer. 
Vanavond kregen ze extra lekker eten en inmiddels staan alle deuren weer open. Wat een opluchting want zoiets kan heel lelijk uit de hand lopen en van vrienden vijanden voor het leven maken.Dit filmpje is van gisteren, toen was alles nog peis en vree. Lexie ging af en toe wel bij Jewels kittens zitten en Jewel kwam op haar beurt ook even kijken.
Dit filmpje is helaas wat donker maar er was iets misgegaan met het filmpje gemaakt toen het licht nog beter was. In dit filmpje is de hoofdrol blauwzilveren katertje.  Lexie krijgt het druk. Het poesje met het rode bandje, ik noem haar Polgara, heeft ontdekt dat de hoge rand weg is en dat ze de wijde wereld in kan gaan. Lexie weet instinctief de juiste oplossing - ze blokkeert de uitgang met haar lijfje.De foto's van de laatste dagen. Ik moet nog even uitzoeken wie wie is.

Bolle Betje

Tot gisteren werd de kap steeds teruggezet na de knuffelsessie maar na de verhuizing gisteren niet meer.

Ik noem hem op dit moment Pici Blueman
Polgara, het poesje met het rode bandje.

Even naar het vogeltje kijken ;-)

Pollyanna, het Somalipoesje.

Nog een keer Pollyanna.

Dit kleedje ligt al klaar voor in de kittenren wanneer de moedertjes samen mogen gaan moederen.Omdat de oogjes aan het opengaan waren, moest het donkerder worden in het kraammandje. Teveel licht is slecht voor de oogzenuw in dit stadium van hun ontwikkeling.

Daar komt een gaap aan.

Kan toch niet hardgrondiger?

Dat was lekker.

Mr. Red

Arme mr. Red. Echt verbaasd door zoveel licht.


Mr. Yellow.Ook bij katjes werkt gapen blijkbaar aanstekelijk.
Ook weer klaar.


 De nieuwe behuizing van Lexie:

Tegen de wand staan kunststof plaatjes o.a. om de stopcontacten af te schermen.

Pollyanna lag zo schattig te doen dat ik maar bleef foto's maken.Word je nog gestoord ook.

Pollyanna was zichzelf zo schattig aan het wassen. Als je goed kijkt, zie je haar delicate kittentongetje.


Zwart handje ;-)
 Speciaal voor Mona. Ze zijn niet echt goed. Morgen een herkansing.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten