dinsdag 22 oktober 2013

Allemaal mooie foto's!

Ik heb deze blog nog een beetje bijgewerkt op 25/10. De namen zijn verder ingevuld én er is weer een kitten minder beschikbaar. Alleen het blauwzilveren katertje Pici Peter Pan (nieuwe eigenaar kan evt. nog andere namen voorstellen, de stambomen zijn nog niet aangevraagd en het eerst geboren poesje zwartzilveren Polgara (naar de indrukwekkend charmante en wijze dame uit de fantasyboeken van David Eddings) zijn nog beschikbaar. En kijk ook eens bij de cattery's die vermeld staan op de contactpagina van mijn website www.Silfescian-cats.nl. Een van onze zilverabessijntjes samen met een Somalietje van die mensen.... Een groter verschil tussen diertjes van één ras bestaat niet. De zilverabessijn werd al genoemd in een rasbeschrijving van ca. 1882 en de Somali is nog een relatief jonge variëteit, zij hebben pas in 1984 erkenning gekregen. Omdat de zilver Abessijn na het begin van de 20ste eeuw waren uitgestorven, moesten zij ook weer opnieuw erkend worden en dat gebeurde in 1984 gelijk met de Somali's.

We hebben een paar hoopgevende wensessies met Jewel en de andere wildkleurpoezen gehad maar helaas, vanavond ging het mis. Een van haar katertjes had buikproblemen en ik moest hem schoonmaken. Dat ik met de kleine naar de keuken liep en hij ondertussen piepte, maakte dat Jewel in de stress schoot en toen overgrootmoedermoeder Nieckje kwam kijken, reageerde Jewel haar stress op haar af. Ik hoop zo dat ze dit morgen vergeten zijn en dat we weer verder kunnen gaan met de wensessies. Zo jammer dat het misging. Mijn fout. Een volgende keer moet ik iets bedenken waardoor dit niet meer kan gebeuren. (Afkloppen maar Jewels moeder Tresca kon vandaag probleemloos in de huiskamer rondlopen; ik wacht nog even met Nieckje. Als zij zich angstig gedraagt, kan dit een trigger zijn en het mag niet mislukken).


Jewel met haar kittens in het rennetje boven.

Picina, roepnaam wordt Pip) braaf met haar pootjes op de rand van de kattenbak.

Nog een keer Picina. Silfescian Pici Pip Picina (dat Pip associeer ik met Beertje Pippeloentje en hoe noemde ik haar in het begin? Beertje naar haar voorouder Beerke Sigismund).
Het blauwzilveren katertje. De naam Pici Peter Pan met een Engelse uitspraak heeft wel wat. Z'n andere foto's doorstonden de toets der kritiek niet.


Pici Polgara.

Nog een keer maar wel onder protest.

Als Pici Pollyanna hier blijft, moet ze wel een andere naam. Anders raakt Polly het hondje in de war. Ik schrijf dit nu een paar dagen later. Het is geschied! Ik kan geen weerstand meer bieden - ze blijft! De naam weet ik nog niet. Misschien wordt het zelfs wel Pici, pron. Pietsie. Een beter eerbetoon kan ik  onze lieve oude honden niet geven. De tijd zal leren hoe haar naam in de praktijk zal worden. Namen leiden hier een eigen leven. Shabanou bijv. luistert perfect naar Shabanou maar ook naar ShabShab. En als van de VN de zwarte Piet niet meer mag, hebben wij nog een zilveren Piet ;-)

Nog een keer Pollyanna.
 De drie katertjes van Jewel worden ook steeds fotogenieker.

Beide wildkleur katertjes zijn onderling zo verschillend dat ik hun kleurbandjes heb afgedaan. De lichtere had het gele bandje en het zwartere katertje had de rode.

Hoe kleiner het hoekje, hoe beter dus. Het beige ronde ding achter de tralies is een verwarmingselement. Maximaal verwarmd moet hij extra goed ingepakt worden om ongelukken te voorkomen maar op halve  kracht is hij heel erg aangenaam voor tegen de kittenkontjes.

Met z'n drietjes in het hoekje achter de kittenren bij de knuffelkatjes die van mijn moeder waren.

Het blauwe katertje heeft zijn naam gekregen: Qwibus! Zo te zien moet hij nog wel even wennen aan zijn naam.

Poseren is nog niet zijn hobby maar dit levert wel een leuk plaatje.

En oefening baart kunst!

Het lichtere katertje, nog geen naam! Dat moet anders.
U vraagt, wij draaien! Zijn naam wordt Q.T. Morrison.


Kan een kitten schattiger zijn?

Het donkerder katertje. Hij heeft ook hele donkere voetjes, zodanig dat ik de neiging heb om hem zwartvoet Indiaantje te noemen. Zijn naam is nu ook bekend: Qizmo. Hij blijft het maatje van Picina, Pip dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten