zondag 13 oktober 2013

De zilvertjes van Lexie zijn vandaag drie weken oud.

Uiteraard mochten ze op de weegschaal laten zien of ze goed gegroeid zijn. En dat zijn ze! Ook werden ze te groot voor hun nestmandje, al klauterde het wel erg goed op de rand ervan, maar omdat er een te grote kier was wanneer niet alle warmteplaatjes tussen de wanden zitten, heb ik haar hoekje vandaag anders ingericht. Tot mijn opluchting keurde Lexie deze meteen goed.

Jewel moest ook verhuizen maar dit had een hele andere reden. Door de extreem harde knal waarmee mensen even verderop de dakbedekking op straat lieten vallen, schrok iedereen hier. Ik ook. Helaas associeerde Jewel haar schrik met de aanwezigheid van de wildkleur poes die ze op dat moment zag. We zijn nu een paar dagen verder maar ze verdraagt nog steeds niet dat er een wildkleur, behalve Sijntje, bij haar nest komt. Daarom heeft ze nu deze kooi en hebben we een roulatiesysteem. Als Nieckje, Tresca en Orchid naar beneden mogen, doe ik het luikje bij Jewel dicht en wanneer de bruine meiden boven zijn, is Jewel weer vrij. Ik vind het zo zielig. Deze drie poezen begrijpen er niets van dat ze van Jewel niet meer in de buurt mogen komen. Als Jewel de kans krijgt, gaat ze ze echt achterna.De volgende dag mochten de wildkleur poezen zonder problemen komen buurten maar dat was ineens helemaal over.


Ondanks alles spint Jewel nog steeds heel wat af en groeien haar kittens uitstekend.

Deze foto is van Lexie van vrijdag. Helaas met de flits in haar oogjes want deze foto is van de smartphone.

Het Somalipoesje heeft het poseren nog niet onder haar knietje.

Hij wel! Het blauwzilveren katertje.
Nog een keertje.

En zij ook. Zij is als derde geboren, de lichtste van tint en ik noem haar vaak Bolle Betje maar omdat dit het P-nest is, moet ik iets vinden met een P.

Pici Polly's Patsy?


Ze heeft het wel naar haar zin.

Het hele stel. De weerspiegelingen in het plexieglas vinden ze heel spannend. Deze foto is niet van de echte camera. Je ziet wel het verschil.

Het katertje, Pici Peter Pan?? samen met Polgara naast mama

Het Somalipoesje gaat mogelijk Pollyanna heten. Hier ligt ze tussen het katertje en het poesje met het rode bandje, Polgara.

Pollyanna en Polgara. Ze  groeit zo hard dat ik het bandje regelmatig moet bijstellen.De kittens van Jewel worden morgen pas twee weken maar we waren toch met de camera bezig. We hebben nog steeds geen goede foto van de Blauwe Man. Hij kijkt steeds weg en katten kan je nu eenmaal niet dwingen. Eerdaags ga ik het met geluidjes proberen.

Dit is nu zijn beste foto. En hij kan juist zo schattig kijken.

 
Het katertje met het gele bandje weet wat de bedoeling is. En het manneke met het rode bandje:
De filmpjes van het zilver nestje zijn nog niet klaar met het uploaden maar dit zijn de linken:
Deze eindigt met de val van het katertje in de kier.
http://youtu.be/6_74wZC8_rc

Na de verhuizing.

http://youtu.be/XbPaHFlvXQo 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten