donderdag 26 december 2013

Allemaal gecontroleerd en gevaccineerd

En alles gaat nog steeds goed. Ik houd kittens altijd extra in de gaten wanneer ze gevaccineerd zijn. Er worden tenslotte ziekteverwekkers in hun lijfjes gezet en zij moeten dan zelf de antistoffen voor kattenziekte en de verschillende soorten niesziekte maken. Wij laten onze kittens heel bewust pas in hun twaalfde levensweek vaccineren. Dan zijn de maternale (via hun moeder) antistoffen voor alle mogelijke infecties zodanig afgenomen dat de vaccinatie goed kan aanslaan. Er zijn heel wat aanwijzingen dat eerder vaccineren bij kittens die nog bij hun moeder drinken minder goed kunnen aanslaan maar dat door bijv. de enting met negen weken de effectieve aanmaak op de leeftijd van 12 weken in de weg staan. Het is ook heel vreemd dat er één beleidslijn door de farmacie voor alle soorten kittens wordt geadviseerd. Kittens die met zes, zeven weken al uit hun nest worden geplukt (eigenlijk is het woord geroofd hier nog beter) staan er heel anders voor dan die van ons die nog iedere dag grondig door hun moeders worden gewassen en volop worden gezoogd. Ik ben heel blij dat Felikat, onze vereniging, ooit de regel heeft ingevoerd dat kittens pas een week na hun vaccinatie mogen verhuizen. Zo hebben de kittens alle gelegenheid om de enting goed te verwerken en hebben ze de best mogelijke start voor hun verdere leven.

 Polgara en Peter Pan hebben een aantal dagen met hun tuigjes rondgelopen. Dit ging ook zo makkelijk en het verschil tussen Polgara en haar zusje Pip is zoveel duidelijker geworden, dat dit nu niet meer hoeft. Met de kerstboom gaat het ook goed. Het leukste is nog het indiaantje spelen onder het witte kleed om het tafeltje onder de boom. We hadden dit jaar voor het eerst een echte boom en die is tot nu toe heel erg goed bevallen. Na de kerstdagen, vlak voordat de boom de kamer uitgaat, probeer ik ze de boom in te lokken om zoveel mogelijk actiekerstfoto's te kunnen maken. Misschien zit daar dan de kerstkaart voor volgend jaar tussen.

Voor veel mensen die hier komen kijken een hele bekende foto.

Er waren een aantal foto's de laatste keer 'blijven hangen' maar nu ik ze alsnog wil plaatsen gooit de update van windows 8.0 naar 8.1 roet in het eten. Ik kan geen reeks foto's meer plaatsen :-( Maar ik geef het niet op!
Ik kon bijna iedere dag wel zo'n foto van dit stel maken.Polgara bij Angela

Rudi en Angela kwamen langs om een engelenlichtje te brengen ter nagedachtenis aan de lieve Moosman. Moosje was een zoon van Elvira en Murray. Hij heeft een mooie leeftijd behaald waar we dankbaar voor zijn maar na zo'n tijdperk samen, is het gemis ook onbeschrijflijk groot.

Het engelenlichtje voor Moosman. Met uiltjes want ik heb wat met uiltjes.


Bijschrift toevoegen

Jessica, onze dierenarts na de controles (ze verkeren allemaal in blakende gezondheid) en het geven van de vaccinaties.

Lisette, de zeer gewaardeerde assistente die we bijna al zo lang kennen als wij in hun praktijk komen (1990). Dat is Dierenkliniek Bloemendaal. Mensen in de regio verwijs ik dan ook graag naar deze kliniek alleen ontdekte ik recent bij toeval dat wanneer je op deze twee woorden Googelt je op een site van een andere kliniek, n.b. in Haarlem, terechtkomt. Opletten dus!


Oma Tresca houdt toezicht.

Toch wel wat kerstboomfoto's. Van een hele brave Qwibus lief ónder de kerstboom.Lexie met de drie variantjes.


Ik maak nogal gekke geluiden om hun aandacht te trekken wanneer ik ze op de foto wil zetten ;-)

Dit is beter!
Het is gelukt! Het kan zijn dat sommige foto's al eerder waren geplaatst maar mijn tijd is op.
Allemaal nog een fijne tweede kerstavond toegewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten