vrijdag 6 december 2013

Ga er maar voor zitten, heel veel foto's.

We rollen van het ene avontuur in het andere. Gisteren hadden we, lees ze, een echte. Het hondje Polly is erg goed in deuren openmaken maar tijdens de storm en de hagelbuien van gisteren kreeg dit wel een heel spannend vervolg. Wij zaten voor tv te kijken en hadden niets door. Op een gegeven moment hoorde ik de deur in het slot vallen. Dat is een heel zacht geluid want deze deur loopt zo soepel dat hij met een zuchtje wind of een zetje van ons mooi dichtgaat. Alleen zaten de kittens aan de verkeerde kant van deze deur. Alle zeven maar wij hadden niets in de gaten, spannende film, tot ik een zielig kittenpiepje hoorde. En toen realiseerde ik me dat ik die deur had gehoord en dat het veel te rustig in de kamer was. Tot het zielige piepje hadden alle zeven zich vast uitstekend vermaakt met bijv. de droge bladeren in het verder windluwe tuintje maar de hagelbui verstoorde hun feestje. De deur openen was voldoende voor zes van de zeven om met de hagelkorrels in hun vacht naar binnen te stuiven maar nummer zeven moesten we zoeken. En goed ook. Dat bleek Petertje Pan te zijn. En dit slimpie was nog helemaal droog.
We hebben trouwens nu ook een heel mooi gouden mandje voor Peter Pan gevonden. Hij krijgt een blauw russisch poesje als vriendinnetje alleen gaat hij wel ver van huis. Naar Bochem in Duitsland. Gelukkig kunnen we via internet super makkelijk contacten onderhouden en dan dan voelt het uiteindelijk niet meer als zo ver weg.
Deze zeven kittens groeien gezamenlijk op maar de verschillen in hun aanleg worden steeds duidelijker. Een paar uur na hun avondmaaltijd, een pond Carnibest voor hun zevenen en hun moedertjes, gaf ik ze nog wat brokjes. De zilvertjes keken er niet naar om maar het trio van Jewel én Jewel zelf lieten het hun goed smaken.


Uiteraard heb ik weer stapels foto's maar met het leuke, dacht ik, filmpje had ik het verkeerd aangepakt. Dat kon meteen in de prullenbak. Morgen een herkansing want ze spelen zo leuk met de speellibelle in de kittenbox.
Gelukkig voelt Jewel zich overal op haar gemak en gaat ze vaak al uit zichzelf in het transportmandje zitten wanneer het ruiltijd is. Ook maakt ze een prima indruk wanneer ze met maar twee kittens boven is. Dit is bij de andere drie wildkleur poesjes wel anders. Die zijn zelfs zo slim om zich te gaan verstoppen. Gelukkig hebben we geen bank meer, dat scheelt een hoop ongemak en Tresca's verstopplekje hebben we ook gevonden: in het speeltunneltje bij de kittenbox.

Tresca zit sowieso wel graag in het kittenspeeltunneltje. Op deze oudere foto liet ze haar staart er nog uitsteken. Dat deed ze dus niet meer en wij maar zoeken.


Morrison heeft helemaal geen tijd om te poseren.
Qwibus en Qizmo waren slaperig genoeg om te poseren.
Hieronder een hele reeks foto's van dezelfde situatie, warme mandjes boven een radiator, maar omdat op iedere foto er wel eentje niet echt goed op staat, doe ik ze allemaal maar. Tenslotte is er hier ruimte genoeg.
Hier beginnen ze wat wakkerder te worden. Helemaal links Morrison, dan Peter Pan, een stukje van Qizmo, een stukje van Qwibus, een knipogende Donna, een nog wat slaperige Polgara, Pip en mama Jewel.


Hier zijn ze inmiddels zo goed als wakker.: links Qizmo, Peter Pan, Morrison, Qwibus, Polgara, Donna en Pip.Met overgrootvader Maverick


Polgara en Donna

Als het goed is kan de tekst van de foto's opgeroepen worden door met de rechtermuisknop op de foto te klikken. Bij de meeste foto's staat namelijk vermeld wie wie is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten