maandag 23 september 2013

Ze zijn geboren!

Gisteren, zondag 22 september, precies op de dag dat zij was uitgerekend, is Lexie bevallen van haar vier kittens van BenBen. Zo'n leuk nestje! Drie Abessijn-variantjes en één zwartzilveren Somalipoesje. Het is een meidengebeuren, kan dus straks extra levendig in de huiskamer worden ;-), maar als vierde werd er nog er knoeperd van een kater geboren. Die heet nu dus al DikkieDik.
Alleen zijn de kittens het onderling niet eens wie van welke tepel drinkt. Daardoor gaat er veel energie verloren die ik maar ben gaan aanvullen met af en toe een slokje kittenmelk uit een flesje. Mede daardoor en alle zorg van Lexie is de groei toch voldoende.
Eerder liep Lexie mij doorlopend achterna en was ik gedwongen om de hele tijd naast de kraammand te blijven zitten. Ik ben flink verkouden geworden dus die rust kan ik wel gebruiken. Om een uur of tien vanavond vond ik dat ik moest ingrijpen en ik ging naar beneden om een flesje melk te maken maar dat staat nu af te koelen want Lexie stond me niet achter de deur op te wachten maar lag lekker bij haar kittens. Ook zijn de kittens niet aan het knokken. Een paar liggen te slapen en de anderen kunnen in vrede drinken. Straks maar even weer de resultaten op de weegschaal checken.
Ze waren al behoorlijk flink bij de bevalling, de kater was de grootste met 121 gram, dus ze hadden wel wat reserve. In tegenstelling tot mensenbaby's horen kattenkinderen niet na de bevalling af te vallen dus toen het langhaarpoesje dat wel deed, moest er een oorzaak zijn: tepeloorlog dus.
Hun gewichten:
Poesje één met het rode bandje: 101 en nu 122;
poesje twee, het Somalietje: 98 nu 113;
poesje drie, ik heb de neiging om haar Sneeuwwitje te noemen omdat ze me zo aan onze eerste dekkater ooit Sigismund doet denken. Hij stond ook bekend om zijn eetlust: 115, nu 133.
En lest best, DikkieDik 121 gram en nu ook 133.
Straks komen de foto's en de filmpjes.
 Na de geboorte van het eerste kitten: http://www.youtube.com/watch?v=_MhOesCCAZ4&feature=youtu.be

Eerste kittenOma Shabanou stond Lexie bij.

Wel zo gezellig zo saampjes.Bijschrift toevoegenFoto's van vandaag, de tweede dag. Ik heb het bandje van het tweede kitten afgedaan omdat ze erg makkelijk te herkennen is. Even verderop een detailfoto van het vachtverschil. Het is niet alleen de structuur, ook de kleur ontwikkelt zich anders bij Abessijnen dan bij Somali's. Halflanghaartjes komen veel later op kleur.
Zo groot is het verschil in kittenvacht tussen een Abessijntje en een Somalietje.
Vandaag 1e

Tweede dag 2e


Geen opmerkingen:

Een reactie posten