maandag 16 september 2013

Met de hartelijke groeten van BenBen aan Lexie


Deze foto is net gemaakt en doorgestuurd als groet naar zijn liefje Lexie! Zo schattig. BenBen en Lexie waren ook een lief stelletje.
BenBen draagt een broekje om huiselijk verkeer te kunnen hebben. Veel dekkaters hebben de neiging om in huis te sproeien en die stank is niet te doen. Lang leve de broekjes dus. Toen ik als beginnend fokster ontdekte dat niet alle dekkaters, meer niet dan wel ontdekte ik tot mijn schrik, huiselijk verkeer hadden zoals Tire-au-Flanc waar we ooit onze Shirezah (Chatkantarra Nefertete) voor haar eerste nestje brachten, liep ik tegen een dilemma aan: katten op de wereld zetten, er goede tehuizen voor zoeken waardoor mens en dier zo gelukkig mogelijk kunnen zijn maar ondertussen zit de vader in eenzaamheid zijn leven uit achter gesloten deuren, of erger nog, in een kooi in schuur, kelder of zolder. Als oplossing zijn we zelf dekkaters gaan houden én zijn we actief geweest binnen een commissie van Felikat om voorlichting te geven over alle mogelijkheden die er zijn om dekkaters een goed leven te kunnen geven. Het was al heel wat om de katers uit de kooien te krijgen en katers die geen huiselijk verkeer krijgen, moeten een leefruimte hebben die aan minimumnormen voldoet. Stahoogte voor de mens, daglicht, gezelschap. Maar voor ons is dit niet genoeg. Het is nl. niet verplicht om ze naar buiten te kunnen laten gaan (buitenrennetje) én er is een fikse kans dat ze na hun carrière als dekkater nooit meer kunnen wennen aan het normale huisdierenleven wat toch juist het doel is van de hele raskattenfokkerij. Daarom nemen wij dus geen dekkingen af van katers die niet volgens onze normen mogen leven.
Over BenBen en Boris en hun beste kansen voor een goede toekomst als castraatje hoeven we ons geen zorgen te maken. Zij hebben allebei voldoende huiselijk verkeer en omdat het baasje van BenBen geen tuin heeft, maakt zij zo goed als dagelijks met hem een ommetje door de stad. Dan wel zonder zijn broekje ;-) maar ook zonder blijft zo'n wandelende kat op straat opvallend om te zien. Zo'n mooie stoere zilveren kater aan een tuigje in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten