dinsdag 17 maart 2015

Maart 2015

Door pc-problemen ben ik mijn emailadressen kwijt geraakt en kon ik geen contact meer opnemen met bijv. de mensen van Peter Pan in Duitsland. Tot overmaat van ramp waren ze ook nog verhuisd en kwam mijn brief onbestelbaar retour. Gelukkig stuurden zij mij een berichtje en hebben we dus weer contact en natuurlijk ook nieuwe foto's:

Petsman met zijn vriendinnetje Diva
De mooie Morrison wacht nog steeds op de logeerpartij. We zouden het enig vinden wanneer hij een nestje mag maken. Alleen wordt Lexie maar niet krols. Gelukkig houdt hij zichzelf goed bezig met zijn kattenvriendjes en zijn mensen. Zijn vrouwtje voorziet me regelmatig van foto's.Ze hadden bedacht dat het bovenop de kast wel goed toeven zou zijn. Hun vrouwtje heeft ze ook maar een paar kussens gegeven.

Grote hulp bij het inpakken

en het krant lezen.

Helaas gaat het rondom Donna minder goed. Er is nog steeds een spanningsveld tussen Donna en de drie wildkleurpoezen Nieckje, Tresca en Orchid. Allemaal nog een uitvloeisel van de enorme knal veroorzaakt door de dakdekkers van het gebouw van de Rozenkruisers hier in de straat. Degene die hier verantwoordelijk voor is, beseft niet half hoeveel ellende wij ervan hebben. Eerst na maandenlang proberen Jewel moeten weggeven en nu helaas ook de mooie Donna. Twee veelbelovende fokpoesjes. We hebben Donna onlangs laten castreren in de hoop dat zij daardoor iets zou veranderen. Helaas, geen effect op dit gebied. In de huiskamer kunnen in principe alle katten wel bij elkaar zijn maar het wordt onaangenaam wanneer een van de drie poesjes naar buiten of naar boven gaat. Ik zie ook dat deze onvrijheid geen goed effect op deze drie dametjes heeft. En zij waren hier eerder en hebben de oudste rechten. Donna is een in en in lief diertje. Net heeft ze ook Sijntje, ook een wildkleur poesje maar van een heel ander type, helemaal afgelebberd. Gelukkig hebben we al een heel goed adresje voor haar gevonden. Ze krijgt er een vriendje bij en een flinke buitenren. Alle kansen op een heel gelukkig kattenleven dus. Over Jewel horen we ook alleen maar de meest positieve berichten.

De laatste foto's van Donna:


Moeder Lexie en dochter Donna hebben een zeldzaam hechte band.
Lexie kreeg helemaal de geest en schoot weer in de moederrol. In eerste instantie door onze nieuwe aanwinst, de sorrelkater Bashiir maar Donna schoof maar al te graag weer aan,
Donna heeft pigment in haar nageltjes!!! Zo sjiek.

In december was Donna krols en voor het geval dat Bashiir zou ontdekken waar Abraham de mosterd haalt, had ik Donna een broekje aangetrokken. Ze hebben het zo leuk met elkaar dat het jammer is om ze onnodig uit elkaar te halen.

Na haar castratie heeft Donna een week dit Medpetpakje gedragen om te voorkomen dat ze aan het litteken zou peuteren.Ze hadden elkaar duidelijk gezien maar toch gebeurde er niets akeligs.


De grootste problemen waren tussen Orchid en Donna. Uiteindelijk ging het best wel weer goed in de huiskamer. Alleen wanneer ze elkaar tegenkomen bij de luikjes, boven en buiten, gaat het mis. Geen echte vechtpartijen maar niet leuk. De dieren moeten zich hier veilig kunnen voelen.

Zo hoopgevend; samen bij Huibert op schoot.

Samen met Sijntje bij Huibert.

Het is een hard gelag om dit stel uit elkaar te halen. Net zoals Donna en haar moeder. Gelukkig kunnen Bashiir en Lexie het ook goed met elkaar vinden.

Donna is ook nog eens een gezellige schootkat.


Helaas heb ik de foto's van de andere kittens van deze twee nestjes niet goed opgeslagen. Deze heb ik al wel gevonden. Qizmo en Pip op de kerstkaart van Jolanda:En van Qwibus:

Qwibus samen met Kimo, een zoon van Shabanou en Jack


Geen opmerkingen:

Een reactie posten