dinsdag 18 maart 2014

Nieuwe foto's van Pip en Qizmo

Zo langzamerhand bereiken ze al de leeftijd dat ze gecastreerd zouden mogen worden. Ze zijn tenslotte al bijna zes maanden. Van Jolanda's Pip en Qizmo niets dan goede berichten. Knuffelen, eten, kattenbakbezoek etc. alles voldoet aan de normen. Ook is de ontworming herhaald geweest.
Vorige week zijn ze beiden gecastreerd en dit is ook zonder enige complicatie verlopen en alles is klaar voor een heerlijk voorjaar en zomer want de tuin is nu ook afgezet. Vooral Qizmo was snel met zijn hormonale ontwikkeling - hij bleek al een beetje een katerstaart te hebben ontwikkeld. Goede kans dat dit nu hij gecastreerd is en hormonaal neutraal wordt, vanzelf overgaat.
Onze Donna geeft nog geen krimp op hormonaal gebied. Heerlijk. Hoe langer ze erover doen, hoe gezonder dit is, speciaal voor fokdiertjes. Er zijn aanwijzingen dat de leeftijd en de frequentie waarmee de poezen met krolsheden en andere hormonale wisselingen te maken hebben, invloed hebben op het ontstaan van mamatumoren. Donna gaat ontzettend leuk met haar moeder Lexie om. We hebben wel eerder mogen genieten van een leuke relatie tussen een moederpoes en haar kind maar deze is wel heel erg leuk. Ze lopen elkaar doorlopend na, doen veel renspelletjes en maken bokkensprongen, opa Jack helpt af en toe ook mee, en na hard spelen is het goed rusten en ligt Donna weer heerlijk kind te zijn en smakkend bij haar moeder te drinken. Zij is inmiddels zelfs al op een show geweest. Dit en de foto's van haar komen een andere keer.
Over hormonale activiteiten gesproken; ik denk dat hun grootmoeder Tresca nu aan het krols worden is - zij heeft in haar Suprelorinstaafje begin vorig jaar gekregen en is dus al ruim een jaar vrij van die hormonale schommelingen al mag er van mij nog wel een half jaartje bijkomen. Jack en Tresca amuseren zich momenteel uitstekend met het achter elkaar aanrennen, onder toeziend oog van mama Jewel die net het meest favorietje plekje in onze huiskamer heeft ingepikt - boven op de uitbouw van de kast die Huibert heeft gemaakt voor de radio- en tv-apparatuur.

De foto's van Jolanda's Pip en Qizmo:

Prinses PipHier Pip als onderlegger ;-)Lekker onder toezicht scharrelen in de tuin en observeren of de afzetting wel echt catproof (dit vereist soms wat meer inzet bij Abessijnen en Somali's).Beiden hebben een voorouder die het ons behoorlijk moeilijk maakte. Van de Zilverabessijnen was Dzjeedie de meest ondernemende en gigantisch slimme diertje. Als we een blokkade voor haar hadden gecreƫerd, ging ze er echt voor zitten om een nieuwe route uit te denken. Je zag haar de mogelijke nieuwe route echt uitdenken.


Een andere dame die meer dan eens aan de wandel is geweest, is onze Nieckje. Vorig jaar nog. Het was echt haar bedoeling niet maar zij zag een kier in het kattennet van het dakterras en liep er zo soepeltjes doorheen dat het twee keer moest gebeuren voordat wij het door hadden hoe zij ons te slim afwas.

We waren heel opgelucht toen bleek dat de oorzaak maar een kiertje was die wij makkelijk konden dichtmaken want we zagen onze droom, heerlijk samen met de katten van het mooie weer genieten al in rook opgaan. De nieuwe buitenren op het dakterras is een groot succes. Ook in de winter. De deur er naar toe staat dag en nacht open, zoveel vertrouwen hebben wij in deze afzetting en zo graag zijn de katten daar.

Zagato hield ons ook goed bezig. Zowel hij als zijn voorouder Nieckje zitten in de afstamming van Qizmo dus als het goed gaat met de tuinafzetting van Jolanda kan deze het predikaat Qizmo-proof krijgen ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten