dinsdag 3 juni 2014

Ze worden al volwassen.

Vorige week is Kwibus naar de dierenarts geweest. Even een flinke knul zijn en het was al weer klaar. Hij werd diezelfde avond liefdevol verzorgd en getroost door zijn halfbroer Toto. Op deze foto poseert hij weer helemaal hersteld naast zijn maatjes Toto en de ook bij ons geboren Kimo. Op het kleedje ligt de koningin van het gezelschap, Snoopy.


Ondertussen is hij wel de 'king of the remote control' geworden ;-)


Zouden ze van elkaar weten dat ze halfbroertjes zijn?

Liehief!Zijn broer Qizmo was al wat eerder voor zijn castratie aan de beurt geweest. Dit zijn wat oudere foto's van Qizmo en zijn vriendinnetje Pip.In de afgezette tuin. Nu hij een castraatje is zal hij ook de bekende castratenvacht ontwikkelen. Ik ben heel benieuwd. Hun moeder Jewel zit nu ook zo mooi in haar vacht (door de suprelorin, ook een soort castratie).Hun broer Morrison, degene van wie ik al kitten had gezegd dat hij technisch het beste was, heeft dit laatst op een show waar gemaakt al werd hij uiteindelijk wel door zijn bloedeigen moeder verslagen.Natuurlijk hebben wij hem uitgebreid bestudeerd én goedgekeurd ;-) We zijn laaiend enthousiast en we zouden het geweldig vinden wanneer hij een nestje bij Donna zou maken. Hij heeft zo te zien minder rufuspolygenen dan zijn moeder Jewel. Die heeft ook wel een hele diepwarme wildkleur en die aanleg moet je juist niet hebben wanneer je zilvertjes wilt fokken. Naast deze zachtere wildkleur brent hij ook een mooi elegant type en een flinke dosis nieuw bloed mee voor de zilvertjes. Extra leuk is dat Donna's moeder ooit bij Morrisons mensen is geboren. Blijft dus in de familie.
Natuurlijk is er ook nieuws over de kittens van Lieve Lexie:
Peter Pan is onlangs ook gecastreerd en maakt zijn mensen en poezenvriendinnetje nog steeds erg gelukkig. Helaas zijn deze foto's van februari. Door computerproblemen van zijn mensen is het nog niet gelukt om de nieuwere foto's door te sturen.Pip zagen we hier al langskomen als vriendinnetje van Qizmo.
We grossieren in foto's van Donna. Het is zo ontroerend om te zien hoe lief de zilvertjes hier met elkaar omgaan. Lieve Lexie en Dikke Donna (ze heeft een hele goede eetlust) zijn onafscheidelijk en verstaan elkaar uitstekend met het racen door huis heen. Papa/opa Jack sluit zich er ook vaak bij aan, evenals opa/overgrootvader Maverick. ij Maverick lijkt dit een goed effect op zijn lijn te hebben; bij Jack dus niet. Die is echt te zwaar.

Donna met haar moeder Lexie.
Donna op de show in Heemstede op 18 mei. Ze gedroeg zich keurig en kreeg een mooi keurrapport.

Lekker klef bij mama Lexie in het tentje in hun keurkooi.

Ik was onlangs bezig om te kijken of ik iets als zonwering kan maken op het dakterras. Vooral wanneer het echt warm wordt, is wat extra schaduw erg welkom. Daarbij scheelt dit vast in de hitte die via het dak van de keuken in huis komt. Ik had verwacht dat Jewel, onze grootste onderzoekster, wel óp de lap i.p.v. eronder zou bivakkeren. Vanwege het conflict tussen Jewel en Nieckje en Orchid, was Jewel beneden toen ik dit aan het uitproberen was en voordat het echt hing, lag Orchid er al op. Dolle pret.

Ik heb twee filmpjes van de ultieme kattenhangmand:

Dakterras I Orchid zit er al hoog en droog maar Donna moet nog uitzoeken hoe ze erop kan komen.

Dakterras II Het filmpje met Nieckje in de hoofdrol.Geen opmerkingen:

Een reactie posten